• בחירות ופוליטיקה

להצביע לבית היהודי ששילבה ברשימתה נשים וחילונים

הרה"ג דוב ליאור

ב שבט תשע"ג
שאלה
האם להצביע לבית היהודי בבחירות שייתקיימו בשבט תשסג, לאחר ששילבה במפלגתה נשים ואנשים שאינם שומרי מצוות לא מתוך אילוצים אלא מתוך אידיאל שכך צריכה להיראות פני המפלגה. הבעיה לכאורה בשני היבטים, ראשית לתת יד למעשה שאולי פסול מבחינה הלכתית (אם אפשר שהרב יפרט את הבעיות ההלכתיות בנוגע הן לנשים והן לאנשים שאינם שומרי מצוות) ושנית, העובדה שדומה כי מפלגת הבית היהודי איננה מקבלת את דעת הרבנים, מהווה סיבה כשלעצמה שלא להצביע למפלגה זו.
תשובה
(תשובה הלכתית עקרונית שאינה כוללת הוראה למעשה, מכיוון שניתן לשאול רק שאלות הלכתיות גרידא) יש הרבה פוסקים הסוברים שמותר לבחור בנשים כנבחרות ציבור, כי זה לא נחשב מעמד שלטוני אלא הם יותר משמשות כיועצות. יותר חמור להצביע לאנשים שהולכים למסור את הארץ ועושים דבר עבירה. לכן זו שאלה של צדקות שאינה במקום הנכון.