• מקום התפילה

שאלת המשך ל: "למה משתטחים על קברי צדיקים?"

הרה"ג דוב ליאור

ב שבט תשע"ג
שאלה
אנחנו מאמינים שהנשמה אינה נמצאת בבית קברות אלא היא ממשיכה להיות איתנו איפה שאנחנו, אז אם כן אין שם כלום, אז למה ללכת למקום שאין כלום? ולכן, האם יש בכלל עניין לעלות לקברי צדיקים או לבקר בבית קברות לנפטר?
תשובה
לגבי ביקור: זה משום הכבוד לנפטר. לגבי תפילה: יש עניין כי זה מעורר באדם את הכוונה ואת כובד הראש הראוי לתפילה. כמובן שאין מתפללים לצדיק אלא לקב"ה שבזכות הצדיק ירחם עלינו. ובאמת הגר"א הסתייג מתפילה על קברי צדיקים.