• האם מברכים במקרים שונים

ברכה בהחלפת מקום

הרב יוסף אפריון

כ"ד שבט תשע"ג
שאלה
ואם שכחתי לכוון בברכה מה אני עושה? או שלדוגמא בירכתי כיוונתי אבל אני לומד בישיבה תיכונית ואני נמצא שם לפעמים עד הערב, אז לכמה זמן הברכה הזאת תופסת? תודה רבה ושבוע טוב
תשובה
שלום השאלה לכמה זמן מועילה הברכה לא קשורה לדיני שינוי מקום אלא זו שאלה אחרת. הגדר הוא כל עוד מרגיש שאינו רעב או צמא מחמת האכילה שאכל. הבעיה מתעוררת במקרה שאכל מאכל ולא שבע ממנו, כגון אכל פרי, ובאופן כללי הגדר הוא כל עוד מרגיש את האכילה הקודמת ואינו תאב שוב לאכילת פירות. כל טוב אני מציע לך ללמוד הלכות ברכות מתוך הספר פניני הלכה לרב אליעזר מלמד שהוא ספר בהיר מאוד המקיף את רוב ככל ההלכות והמקרים. בשאלות ברשת קשה לענות על כל המקרים והמציאויות, וכדאי ללמוד הדברים בצורה מסודרת. מהדורה מקוונת של הספר נמצאת כאן באתר. בהצלחה