• קעקוע

קעקוע לחוזר בתשובה

הרב יצחק גרינבלט

כ"ה אדר תשע"ג
שאלה
בעוונותיי הרבים לפני שנים עשיתי קעקוע של נחש ביד שמאל בדיוק איפה שמניחים תפילין של יד. אני חוזר בתשובה וכל בוקר כשאני מניח תפילין אני רואה את הקעקוע. מה לעשות?
תשובה
ב"ה שלום וברכה קראתי את מכתבך, ואני מאוד מבין אותך. פעמים רבות אדם עושה דברים בהיותו בגיל צעיר ולא תמיד מנסוגל לחשוב על התוצאות ועל המשמעויות של הדברים, ולאחר מיכן הוא סובל מכך. אחד מהדברים המצויים לצערי זה צעירים שעושים כתובת קעקע. בגיל צעיר מתלהבים, אך לא שוקלים את העתיד, ולאחר זמן מצטערים, ואז כבר העניין לא פשוט! אמנם יש דרך להוריד כתובת קעקע, אך לא תמיד זה מצליח, וזה לא פשוט, גם לפי ההלכה יש על כך דיון בין הרבנים אם מותר להוריד כתובת קעקע, הואיל וההורדה היא בעצם תהליך של כתיבה על גבי כתובת הקעקע הקיימת. בכל אופן בין אם מורידים ובין אם לא, חשוב להסתכל על הדברים בעין אחרת מעט, ובכך הדברים מקבלים צבע אחר ויחס אחר שלנו. יקירי, זכית לעבור שינוי נפלא בחיים שלך. זכית להתקדם, זכית להשתנות, זכית לגלות עולם חדש, עולם של קדושה ולהתמיד בו וזה ממש עצום! והינני לברך אותך שתזכה תמיד להיות בתשובה, תמיד לגלות עוד ועוד את האוצרות הנפלאים של התורה, עוד ועוד לזכות ולהתקדם, לחדש עוד ערוצים בקשר בינך לבין אבינו שבשמים. אכן יש דברים בעבר שמכאיבים, יש דברים בעבר שמראים לנו כמה אנו היינו רחוקים, אך יחד עם זאת גם מגלים כמה התקדמנו. כן, פעם היית במקום של אותן הכתובות, וכעת אתה במקום אחר! העולם שלך אחר, המחשבות שלך אחרות, אתה אחר! וזו זכות נפלאה. אחר שכבר הכתובת נמצאת עליך, אין לך איסור נוסף, שכן האיסור נעשה בעצם הכתיבה, וכעת אין לך איסורים נוספים בהיות הכתובת עליך, לכן אל תיבהל, עשית משהו לא טוב, והוא מזכיר לך, אך אתה תוכל להפוך את הזכרון הזה לכח מניע קדימה, וגם לנקודת שמחה של שינוי שעשית. כדאי שתתחזק מיכך, אל תתבייש, הציור הזה הוא אות לכמה התקדמת! ידידי, אשמח לעזור עוד בכל מה שאוכל, ותרגיש חופשי לכתוב אלי כל מה שתרצה. בברכה הרב יצחק גרינבלט.