• שבת ומועדים
  • ניקיון בדיקת וביעור חמץ

פסח, לידה ומילואים

הרה"ג יעקב אריאל

כ"ב אדר תשע"ג
שאלה
אני חודש וחצי אחרי לידה. סה"כ בבית שלושה ילדים. בעלי זומן למילואים מסוף אדר עד סוף ניסן. במצב שנוצר לא אצליח לבדי "לעשות פסח" בבית. מהו המינימום שבמינימום שעלי לעשות בכ"ז בבית מבחינת הלכתית של הנקיון מחמץ ובדיקת חמץ כאשר אני יודעת שאני סוגרת את הבית ונוסעת עם הילדים להוריי לכל החג?
תשובה
יש לנקות רק את המקומות בהם יש חמץ ממש ולבערו. מכיוון שלא תשתמשי במטבח כל החג אין צורך לשפשף ולמרק אלא רק להוציא את החמץ הניכר לעין. אין צורך לנקות את כל הבית. בלילה האחרון לפני עזיבת הבית עליך לבדוק את המקומות בהם היה חמץ לאור הנר. פסח כשר ושמח.