• שבת ומועדים
  • הדלקת נרות

רווקות שמדליקות נרות שבת

הרב אליעזר מלמד

ח אלול תשס"ד
שאלה
האם רווקה שנוהגת להדליק נרות שבת תדליק רק בביתה או שצריכה להדליק בכל מקום שתשהה בו בשבת? הרב ב"פניני הלכה" התייחס לאורח שאינו סמוך על שולחן הוריו. מה הדין לגבי אורח שעדיין סמוך על שולחן הוריו אך מתארח אצל משפחה אחרת? האם צריך להדליק נרות?
תשובה
תנהג כפי מנהג הבית של מארחיה. שאם גם הם נוהגים שכל בת מדליקה, אף האורחת תדליק. ואם הם נוהגים שרק אם הבית מדליקה, לא תדליק, אלא תסמוך על הדלקתה. ואם תרצה להדר, תאמר לבעלת הבית שתכוון להדליק גם עבורה, הואיל והיא רגילה להדליק בכל שבת.