• כתובה

כשרות כתובה שחתום עליה הרב

הרב מרדכי גרוס

ט"ז תמוז תשע"ג
שאלה
כיצד הרב שעורך את הכתובה האמור להחתים שתי עדים מחתים את עצמו כעד... אם שתי עדים אמורים לחתום בפניו איך הוא מחתים את עצמו? האם זה כשר ? אם האישה קנתה את טבעות החתונה מכספה .. זה כשר .. או שניתן לפסול נישואין על בסיס זה ? תודה מראש.
תשובה
שלום וברכה, שטר הכתובה דורש שיחתמו עליו שני עדים כשרים, יש צורך שרב יפקח על כתיבת הכתובה, אך אין דרישה שהרב יהיה חיצוני לשטר, ולכן אין מניעה שהרב יחתום בעצמו על השטר. באופן שאשה נתנה את הכסף עבור קניית הטבעת לבעל כדי שיקדש אותה, היא מקודשת לבעל כדת וכדין, כפי שכתוב בתשובת הרדב"ז חלק ג תשובה רמ, וכמו כן בתשובת החתם סופר אבה"ע כ"א תשובה פו, א. כל טוב, הרב מרדכי גרוס.