• זכויות יוצרים

צריבת שירים בודדים

הרב דוד חי הכהן

כ"ז תמוז תשע"ג
שאלה
שלום וברכה! אני רוצה להכין לתלמידים דיסק שירים כמתנה לסוף שנה (שירים שלמדנו וליוו אותנו במהלך השנה). אם יש לי בבית את הדיסקים המקוריים, ואני צורב להם שיר מכל דיסק שיש לי. (ברור שאני לא מרוויח על כך), האם יש כאן איסור וכדאי לוותר על הרעיון? תודה רבה על הכל!
תשובה
נראה לי שאפשר להקל כיון שאין בזה ענין מסחרי, והקלטות המקוריות הם שלך, ואתה מעתיק רק שיר אחד מכל קלטת ויש להניח שהבעלים אינם מקפידים על כך. תשובת הרב יעקב אריאל תשובת הרב דב ליאור ליקוט מקיף בעניין הורדת שירים מהאינטרנט וצריבת דיסקים