• שבת ומועדים
  • תשעה באב ועשירי באב

תפילת שחרית בתשעה באב

הרב יוסף אפריון

כ"ד תמוז תשע"ג
שאלה
שלום כבוד הרב. לפי האשכנזים, מתי מניחים תפילין בתשעה באב במנחה או בשחרית ? אם אני מתפלל שחרית יחיד בבית זה שונה ? אם אני מתפלל שחרית יחיד בבית יש דברים שאני לא מוסיף מהתוספות בתפילה בתשעה באב ? ועוד משהו בקשר לנוסח תפילה בימים רגילים, אני מתפלל בנוסח ספרד ובסידור שאני מתפלל בו לא מצויין שווא נח ושווא נע ככה שאני לא תמיד יודע איך לקרוא את המילה, אני מתפלל בסידור רינת ישראל נוסח ספרד, ויש סידורים ספרדיים שמציינים בבירור, מותר לי להתפלל תפילה כמו שאני רגיל בנוסח ספרד אבל להגות את המילים לפי נוסח ספרדי ? תודה רבה
תשובה
שלום א. אשכנזים מניחים תפילין בתשעה באב במנחה ולא בשחרית. אין הבדל בתפילת תשעה באב בין יחיד לציבור [מלבד כמובן הדברים שאומרים כל השנה רק בציבור: קריאת התורה וכו' וכו'.] ב. שווא נע ושווא נח אינו קשור לנוסח העדות ולכתחילה על כולם להקפיד בכך. הפתרון הפשוט הוא לקנות סידור לפי הנוסח שלך שמבדיל בין שווא נע לשווא נח. כל טוב