• שבת ומועדים
  • תשעה באב ועשירי באב

תבשילים בערב תשעה באב

הרב בנימין במברגר

ח אב תשע"ג
שאלה
שלום לכבוד הרב, אצלנו בבית כל שנה בערב תשעה באב מכינים פסטה (ללא רוטב כלל, אלא פסטה נקייה לחלוטין) כדי שנוכל לצום בקלות בתשעה באב (פסטה היא מבין המאכלים היחידים שממלאים אותנו לקראת הצום). אנחנו גם אוכלים ביצה קשה עם אפר זכר לחורבן, ותהיתי אם אין פה בעיה של 2 תבשילים. ראוי לציין כי אנחנו אוכלים את הביצה רק לשם קיום המנהג, ולא לשם הנאה, וגם הפסטה שאנחנו אוכלים היא בשבילנו כמו לחם, ולא כתבשיל מיוחד. האם יש בכך בעיה?
תשובה
בסעודה מפסקת אין לאכול שני תבשילין, ופסטה וביצים קשות אלו שני תבשילין. ניתן לאכול בארוחת צהריים (מאוחרת קצת) פסטה וכד' ולפני הצום סעודה מפסקת עם ביצים. (שולחן ערוך אורח חיים, תקנב, ט וערוך השולחן)