• שבת ומועדים
  • תקיעת שופר

מה לכוון בתקיעות?

הרה"ג יעקב אריאל

כ"א אלול תשס"ד
שאלה
ביקשו ממני לתקוע בבית הכנסת בראש השנה. איזה כוונות אני צריך לכוון לפני ואחרי התקיעות?
תשובה
כוונות יפות ואקטואליות אולם יש לכוון בהן רק כתוספת לכוונת הפשט המקובלת. הדבר נכון הן על דרך הפשט הן על דרך הסוד. הטעמים על דרך הנגלה מצויים במחזורים טובים ובהם 10 טעמיו של רס"ג. גם פסוקי המלכויות זכרונות ושופרות מכילים רעיונות שונים על השופר ומן הראוי להתעמק בהם. איני בקי בנסתרות אך ידוע לי שעל דרך הסוד יש הסברים בשל"ה וכן בקונטרס של מו"ר הרד"ך הנזיר לר"ה הנקרא "אור וקול". לתשובת הרב אליעזר מלמד.