• שבת ומועדים
  • שאלות כלליות

חזרה בתשובה על הדלקת קומקום ביו"כ

הרב ש. יוסף וייצן

כ אלול תשע"ג
שאלה
שלום לרב לפני כ 15 שנה כאשר בני היה תינוק כבן חצי שנה וינק הנקה מלאה (נשארתי בבית איתו ועם אחיו שהיה אז כבן שנתיים). לקראת סיום הצום חשתי ברע עד כדי כך שראייתי הפכה למטושטשת בעיקר במעבר מעמידה לישיבה . כמו כן חשתי חולשה גדולה וסחרחורת. מכיוון שחשבתי שאני לקראת התעלפות הלכתי בשארית כוחותיי לשכנה ובקשתי ממנה שתשלח משהו לבית הכנסת לקרוא לבעלי. השכנה הייתה לבד עם ילדה הקטנים ובראותה את מצבי מיד רצתה להכין לי שתייה חמה . לפיכך הדליקה קומקום חשמלי מרצונה . יש לציין שהיא אישה יראת שמים. אני סירבתי לפתוח את הצום ורק נשארתי בביתה לנוח עד סיום הצום. כעת מצפוני נוקפני על שלא מנעתי ממנה את המעשה אם כי הייתי חלשה מדי כאמור. איך חוזרים בתשובה? יש לציין שאנו כבר לא גרות בשכנות מזה שנים רבות.
תשובה
שלום רב: באופן נקודתי אין כאן מעשה שעלייך לחזור עליו בתשובה. אם את חושבת שאין בך גבורה לעמוד על העקרונות שלך ואת נכנעת ללחצים שבאים מהסביבה אזי התשובה היא לחפש דבר שבו את חושבת שאת לא נאמנה לערכים שבהם את מאמינה ולהתגבר ליישם אותם כראוי. דרך אחרת היא למשל בנוגע לשמיעת לשון הרע. חברתך מספרת לך לשון הרע ואת אינך חפצה לשמוע שיהיה לך גבורה לעמוד על שלך. כל טוב