• התרת נדרים

התרת נדר שלא לעשן בשבת

הרב יצחק בן יוסף

ח אלול תשע"ג
שאלה
שלום רב נדרתי נדר כאשר אכנס להריון לא אעשן בשבת (לאחר טיפולי פוריות ארוכים) .ברוך השם נכנסתי להריון ועמדתי חצי שנה בנדר ולא עישנתי בשבת, שבוע שעבר מעדתי בכל אופן מעוניינת להתיר את הנדר כי לא נוח לי במצב הקיים שאלתי ואמרו לי כי אפשר לעשות זאת מול 3 גברים אחרי גיל מצווה האם זה מספיק ואפשרי אודה לתשובה בהקדם
תשובה
שיהיה במזל טוב ובשעה טובה. הדבר לא פשוט , בהר סיני השביעו אותנו לשמור על השבת ולא לעשן וגם ביום חול זה אסור לחלוטין ובוודאי בהריון. קבלי על עצמך לא לנדור לשום דבר. תעשי התרת נדרים. ותפסיקי שנית לעשן בשבת.