• תרומות ומעשרות - איך מפרישים?

תאריכי מעשר עני

מכון התורה והארץ

ח תשרי תשע"ד
שאלה
בס"ד מאיזה תאריך אפשר לדעת בוודאות שהירקות או פירות האדמה שקניתי הם מעשר עני ולא מעשר שני? תודה מראש
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' בירקות הטריים (מלפפון, חסה ירקות עלים) הם כבר מעשר עני ודאי. בירקות מאוחסנים (תפו"א, שום) הכל היום עוד של מעשר שני. בשאר הירקות (עגבניה, גזר) יפריש שתי מעשרות א. מעשר שני, ב. יחלל אותו על פרוטה ויתן את הפירות לעניים. אנו ממליצים גם בשאר פירות וירקות להגיד נוסח כפול. גמר חתימה טובה יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ