• מיני מאפה

לחם מחיטה מונבטת

מכון התורה והארץ

כ"ה תשרי תשע"ד
שאלה
מה בירכתו של לחם שעשוי מחיטה שהנביטו אותה ולא הוסיפו עוד מים אחרי ההנבטה?
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' אני מבין את המציאות שלקחו נבטי חיטה וטחנו אותם ומכך נוצרה עיסה שאפו אותה. נראה שבמקרה כזה אין צורך להפריש חלה. ויסוד הדבר הוא שבמי פירות יש מחלוקת על חיוב חלה, עיין שו"ע סי' שכט סעי' ט, ובש"ך שם. ועוד שכל הדיון הוא על קמח הנילוש במי פירות, אבל במקום שכל הנבט נטחן לא היה קמח שנילוש ועל כן אין חיוב חלה. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ כפר דרום אשקלון