• שבת ומועדים
  • ספר במדבר

שוטר למטה רשע למעלה

הרב רפאל וסרטיל

כ"ה מרחשון תשע"ד
שאלה
שלום רב, למה מתכוון בעל הטורים לפירושו לפסוק שבספר במדבר פרק א’ פסוק נ’ שהוא מפרש ואומר: שאין אדם נעשה שוטר מלמטה אלא אם כן נעשה רשע מלמעלה. למה הוא מתכוון? איך אפשר להיות שניים? בתודה מראש,
תשובה
לשואל שלום, שאלה גדולה שאלת. רבו הניסיונות לפרש היגד זה על דרך הפשט ועל דרך הדרש, וכן רבו הנוסחים השונים שניתנו לו. כדאי לעיין בפירוש בעל הטורים שבהוצאת רבי יעקב קופל רייניץ (במדבר א, נ הערה 18), שם האריך להסביר ולהפנות למקורות שונים. בברכה נאמנה