• תפילת העמידה

טעה באמירת העמידה

הרב יוסף אפריון

כ"ג מרחשון תשע"ד
שאלה
מה הדין אם טועים ואומרים עמידה של חול ביום טוב - עוצרים באמצע ומתחילים את העמידה הנכונה? וכן, מה הדין אם אומרים מוסף של ראש חודש שאומרים ביום חול במקום מוסף של שבת עם הניסוח המיוחד לראש חודש?
תשובה
שלום א. טעה והתפלל עמידה של יום חול ביום טוב מסיים את הברכה שנמצא בה וחוזר לאתה בחרתנו. אם עומד כבר בשלוש הברכות האחרונות (מ"רצה ה' אלוקינו") מפסיק מיד באמצע הברכה וחוזר לאתה חוננתנו ואם סיים תפילתו חוזר לראש התפילה. [עפ"י שו"ע רסח ד-ה; קיצור שו"ע עו יח] ב. התפלל עמידה של ראש חודש במקום עמידה של שבת ראש חודש - מתפלל שוב כנוסח של שבת ראש חודש. כל טוב