• שאלות כלליות

כמה שאלות ב"שמחות"

הרב דוד חי הכהן

ז כסלו תשע"ד
שאלה
כמה שאלות שהיו לנו תוך כדי הלימוד ,למנהג הספרדים להורות לכל מקרה שלא יבוא 1- במוצ"ש, צריך להחליף בגדים ישר אחרי שמו"ע, או אחרי הבדלה.? 2- בע"ש, שמחליף בגדים, האם זה רק את העליונים? 3- בערבית בשבת בבית האבלים האם אומרים גם שיר השירים ובמה מדליקין? 4- שאבלים אוכלים סעודת שבת, הם שרים זמירות שבת, כשהם אוכלים לבד? 5- אבל שבא להתפלל בבית הכנסת בשבעת ימי האבל, האם אסור לו לשבת? 6- אם קברו כמה ימים לפני החג, וקודם שעברו 7 ימים קמו, האם האזכרה של השבעה תהיה בליל ערב החג, או כעבור 7 ימים מהקבורה? 7- אם נקבר בחול המועד, האזכרה תהיה כעבור 7 ימים מהקבורה או בתום ימי הישיבה?
תשובה
1. אחרי הבדלה, כי אין ראוי לאחר את ההבדלה, וכן היא נחשבת לליווי של שבת וראויה לבגדי שבת. 2. אם הפנימיים נקיים לגמרי אז רק את העליונים. 3. יש לומר כי שיר השירים, זכות לנפטר ובמה מדליקין מנהג ישראל שאין סיבה לדלג. 4. קצת, שיר אחד או שניים. 5. מותר לשבת רגיל אם אין כסא נמוך ורק ישנה למקום פחות. 6. אחרי שבעה ימים מהקבורה. כי הסיום של השבעה הוא למצות האבלות, ואזכרת הלימוד היא לע"נ הנפטר. 7. רצוי בתום ימי הישיבה כדי להרחיק את האזכרה מהמועד.