• נהלי בית הכנסת

דבר תורה על ידי נשים בזמן התפילה

הרה"ג יעקב אריאל

כ"א כסלו תשע"ד
שאלה
במניין בו אני מתפלל בשבתות, נוהגים לתת לנשים לשאת דבר תורה בבימה; בחורף, בערב שבת בין קבלת שבת לערבית, ובקיץ, בשבת לפני מוסף. יש לציין שלפעמים האשה ללא כיסוי ראש ו / או ללא שרוולים (או שרוול מינימלי) ושלא נדבר על אורך החצאית ועל המחשוף. 1. האם מותר להתפלל כלל במניין כזה? 2. אם כן האם מותר לצאת בזמן הדרשה, מה שאמור לפגוע באישה ובאנשים אחרים ולגרום לחילול ה’? 3. האם מותר להתפלל את התפילות בהן אין דרשה? בברכת יישר כוח על המפעל האדיר ובברכת התורה.
תשובה
במשך כל התפילה חייבת להיות הפרדה בין גברים לנשים. אין מקום לדבר תורה של נשים באמצע התפילה גם אם הן לבושות בצניעות, קל וחומר כאשר לבושן והופעתן אינה צנועה. זהו חילול הקודש, חפש לך בית כנסת אחר.