• שאלות של מורים

מתן שיעורי בית לשבת

הרה"ג דוב ליאור

י"ח תשרי תשס"ה
שאלה
האם מורה שמלמד בין היתר גם תלמידים חילוניים ויודע שהם יכינו את שיעורי הבית בשבת, צריך להמנע מלתת להם שיעורי בית לסוף השבוע? ומה אם אותו המורה מלמד פעם אחת בשבוע? האם הוא צריך להמנע מלתת להם שיעורי בית בכלל?
תשובה
אין צורך להימנע מלתת שיעורי בית בגלל זה. לא הוא זה שגורם להם לעבור עבירות. כמו שמותר למכור רכב לאדם שאינו שומר תורה ומצוות למרות שהוא עלול לנסוע בשבת, כך מותר לתת שיעורי בית לתלמידים למרות שהם עלולים להכין אותם בשבת, כיוון שלא הוא גורם להם לחלל את השבת.