• שבת ומועדים
  • תעניות

עשרה בטבת ביום שישי

הרה"ג יעקב אריאל

ל כסלו תשע"ד
שאלה
בס"ד שלום הרב, מכיוון שעשרה בטבת חל ביום שישי, רציתי לברר דינים מסויימים: א. האם עדיפה מנחה לאחר פלג המנחה לכהן על פני מנחה גדולה, שהרי עולים במנחה של תענית ציבור הסמוכה לשקיעה? ב. מכיוון שהצום מסתיים לאחר הקידוש. האם אפשר לדחות את אמירת ’שלום עליכם’ ו’אשת חיל’ לתחילת הסעודה? ג. האם אפשר לרחוץ במים חמים לכבוד שבת או שיש מקום לאשכנזים להחמיר בכך? תודה ושנזכה לראות בנחמת ירושלים.
תשובה
א. עדיפה מנחה קטנה בגלל נשיאת כפיים. ב. נוהגים כרגיל אך מתפללים ערבית מיד כשאפשר ולא מאריכים בחזנות מיותרת. ג.מצוה לרחוץ במים חמים לכבוד שבת גם בתענית.