• יש מניעה הלכתית להינשא?

נשואי כהן לאישה שהתחתנה עם גוי

הרב מרדכי גרוס

ט"ז טבת תשע"ד
שאלה
כבוד הרב, אני ישראלי שומר שבת שחי בחו״ל אתמול הכרתי בחורה יהודיה גרושה עם בת, אבל היא היתה נשואה לגוי והתחתנה רק בחתונה אזרחית, אני כהן וגרוש, ומה שמושך אותי זה שהיא מעוניינת להתקרב לדת, אבל אני רוצה לדעת האם אני יכול להתחתן איתה?
תשובה
שלום וברכה, אינך יכול להתחתן עמה. אסור לכהן להינשא לאשה שקיימה יחסי אישות עם גוי, בין אם זה נעשה דרך זנות, או נישואים אזרחיים. הדבר מתבאר בתלמוד במסכת יבמות דף מה עא, ובעוד מספר מספר מקומות, ובשולחן ערוך אבן העזר סימן ו, סעיף א וח. בברכה, שתמצא בקרוב את זיווגך הנכון. הרב מרדכי גרוס.