• תרופות וויטמינים

תרופה מלבלב של חזיר

הרבנות הראשית לישראל

י"א שבט תשע"ד
שאלה
התרופה - creon 10’000 מכיל פנקראטין המופק מרקמת לבלב של חזיר נמגודל לצורכי אכילה. כמו בתכשירים משווקים אחרים המכילים פנקראטין ממקור חזיר למרות שהסיכון להעברת גורם מזהם לבני אדם מופחת על ידי בדיקות ואינאקטיבציה של וירוסים מסוימים, קיים סיכון תיאורטי להעברת מחלה ויראלית וכו’..... האם ניתן לקחת תרופה זו מבחינת כשרות ? אין תרופה מקבילה כשרה ! תודה מראש
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה אם מדובר בתרופה (לא תוסף תזונה) שרופא (רגיל) מחייב לקחת וקיים ניסיון שהתרופה מועילה - יש לקחת גם בלי כשרות. עדיף שהחומר הפעיל יהיה בתוך קפסולה (כגון מתאית), שלא יהיה לו מגע עם הפה. בעזרת ה' יתקיים פירוש המכילתא (שמות ט"ו) :"כל המחלה אשר שמתי במצרים לא אשים עליך [הא אם אשים] כי אני ה׳ רפאך, דברי רבי יהושע". בברכה הרב חגי בר גיורא