• זוגיות

שלום בית

הרב ש. יוסף וייצן

ג אדר ב' תשע"ד
שאלה
שלום כבוד הרב. אני נשואה מזה 3 שנים יש לי ברוך ה׳ שני ילדים. נישאתי בסוג של שדוך. לאחר הנשואים גיליתי שבעלי לא כמו שהוא סיפר על עצמו אלא בדיוק ההפך ומאז אני לא מסוגלת לסמוך עליו ולא מאמינה על שום דבר שהוא אומר או מספר ומאז הנשואים הידרדרו עד כדי כך שאנחנו שנה זרים בבית בקושי מדברים.. מבחינתי הייתי מתגרשת אם לא היו ילדים כי הגעתי למצב שאני אפילו לא מחבבת אותו. והוא מצידו לא מוכן לוותר ומשתדל לעשות את הדבר הנכון מבחינות אך זה יוצא לו בדיוק להפך. אני חסרת אונים אין לי שמחת חיים שהייתה לי אני כל הזמן בכעס ובעצבות. ואני פוחדת שזה יזיק לילדים..אנא תעזרו לי אני רוצה להיות מאושרת ושוב לחזור לחייך ואני כמעט יודעת בוודאות שאיתו זה לא יקרה כי אין לי כבוד אליו או ערך כי הוא איבד את זה אצלי על יד המעשים שלו .. אני מקווה שירדתם לסוף דעתי ותוכלו לעזור לי. זה פעם ראשונה שאני מתייעצת עם משהו ...תודה ותזכו למצוות...
תשובה
שלום רב: טוב שאת מתייעצת. אני מכיר מקרים רבים בהם הזוגויות היתה נראית כגרועה ולא בעלת תיקון ועל ידי טיפול הנישואים השתקמו. קשה לייעץ לך מלבד זה שאל תוותרי ולאחר שפתחת את הדברים כאן תלכי לייעוץ עמוק יותר . גם אם בעלך לא מוכן בהתחלה לבוא תלכי את לבדך ולאחר שמיעת הסיפור שלך יוכלו לעזור לך. בכל מקרה המצב שאת נמצאת בו לא טוב לכל משפחתך ויש לעשות שינוי רדיקלי. מציע לך לפנות ליד שרה שם יש מחלקה שמתעסקת בזוגיות ושם הייעוץ לא מאד יקר. לחילופין את יכולה לפנות לי.נ.ר. תוכלי להגיע אליהם דרך האתר שלהם. כל טוב