• שבת ומועדים
  • הנוסע ממקום למקום

בן עיר (פרוז) שהלך לכרך (מוקף)

הרה"ג יעקב אריאל

י אדר ב' תשע"ד
שאלה
האם אדם שכבר התחייב בפורים דפרזים יכול להתחייב שנית בפורים דמוקפים? (נראה שרוב האחרונים התירו זאת - חלקם חששו לשיטת הרא"ש והתוס’ המובא בריטב"א והמאירי ולכן הורו לא לברך לעצמו על קריאת מגילה וקו"ח שלא להוציא אחרים - וסמכו על הירושלמי בדין בן עיר שעקר דירתו לכרך, וכפי דעת רוב הראשונים, אך יש תמיהה גדולה שהרי הירושלמי והראשונים בעקבותיו דיברו במקרה שעקר דירתו, ואיך התירו גם לסתם בן עיר ששהה בכרך בזמן עלות השחר?) תודה רבה ופורים שמח!
תשובה
עקר דירתו לאו דווקא שהרי פרוז בן יומו נקרא פרוז וכן בן כרך בן יוומו