• תורה, מחשבה ומוסר
  • שאלות פרטיות בסוגיות שונות

הפירוש של "יבוא ידיד"

הרב חיים שרייבר

כ"ג אדר ב' תשע"ד
שאלה
שלום כבוד הרב! ברצוני לדעת את פירוש המדרש:"יבוא ידיד ויבנה ידיד בחלק ידיד כדי שיתרצה בו קרבן ידידים" תודה רבה ואשמח לתשובה...!
תשובה
שלום ביאור המדרש: "יָבוֹא יָדִיד" - הכוונה לשלמה המלך שנאמר עליו (ש"ב יב) "וַיִּשְׁלַח בְּיַד נָתָן הַנָּבִיא וַיִּקְרָא אֶת שְׁמוֹ: יְדִידְיָה, בַּעֲבוּר ה'". "וְיִבְנֶה יָדִיד" - הכוונה לבית המקדש שנאמר עליו (תהלים פד) "מַה יְּדִידוֹת מִשְׁכְּנוֹתֶיךָ ה' צְבָאוֹת". "בְּחֶלְקוֹ שֶׁל יָדִיד" - הכוונה לחלקו של שבט בנימין שנאמר עליו (דברים לג) "לְבִנְיָמִין אָמַר: יְדִיד ה'". "וְיִתְכַּפְּרוּ בּוֹ יְדִידִים"- הכוונה לישראל שנאמר עליהם (ירמיה יב) "נָתַתִּי אֶת יְדִידוּת נַפְשִׁי בְּכַף אֹיְבֶיהָ". בברכה