• דיני ממונות בדרך

אבידה ששוכבת אצלינו הרבה זמן..

הרב משה מאיר אבינר

כ"ד אדר ב' תשע"ד
שאלה
מצב א’: לפני כשנה טרמפיסט שכח ברכבינו ספר לימוד חולין ששוויו מוערך בכ 30-100 ש"ח. מצב ב’: לפני כשנה טרמפיסטית שכחה ברכבינו סיכת שיער ששויה מוערך בכ 10 ש"ח והשאלה: באילו תנאים מותר לזרוק את האבידות שתופסות מקום בביתינו ? תודה רבה!
תשובה
אם מצאת אבידה בלא סימן לאחר יאוש זכית בה ואתה יכול לעשות בה כרצונך. אבידה בלא סימן לפני יאוש חייבים להשיב. אם זה חפץ המצוי בשוק אתה יכול לשום את שוויו לרשום בפנקס ולעשות בחפץ כרצונך. ואם ביום מן הימים יבוא המאבד תשלם לו כפי השומה. אבידה עם סימן צריך להכריז עליה זמן שמסתבר שהבעלים עדין מחפשים אחריה ולאחר מכאן לשום כנ"ל. בברכה הרב משה מאיר אבינר