• במהלך ההריון

הריון ופסח

הרה"ג יעקב אריאל

ב ניסן תשע"ד
שאלה
אני בתחילת הריון וסובלת מבחילות. הדבר שעוזר לי הוא שעליי לאכול לעיתים תכופות מאוד. מה אעשה בליל הסדר כשבעצם יש פרקי זמן ארוכים מאוד שלא אוכלים (מזמן הדלקת נרות ועד ההגעה בסדר לכרפס ולאכילת המצה) האם בהתחשב במצבי מותר לי לאכול לפני שבעלי יחזור מהתפילה? באותו קושי אני נתקלת בליל שבת כשעובר הרבה זמן מזמן הדלקת נרות ועד שבעלי חוזר מהתפילה.
תשובה
בליל שבת רגיל תעשי קידוש בעצמך ותטעמי מזונות או אפילו לחמניה כתחילת הסעודה אות תמשיכי עם בעלך גם בליל הסדר את יכולה לאכול ירקות ופרות עד שתגיעו ל או שתקצרי לעצמך באמירת ההגדה ותאכלי מצה לבדך (נוסח מקוצר לשעת חרום אמור להתפרסם באתר זה) אולם אל תעשי זאת בפני כל משתתפי הסדר