• ברכת הטוב והמטיב ושהחיינו

מכונית חדשה - לברך?

הרב אליעזר מלמד

ג מרחשון תשס"ה
שאלה
הורי קנו מכונית חדשה, והם אמורים לקבל אותה בעוד כשבועיים. האם מברכים רק "הטוב והמטיב" או גם "שהחינו"? מי מברך - רק אבא או שני הורי (ואולי כל המשפחה)? מתי בדיוק צריך לברך?
תשובה
מברכים כאשר מקבלים את המכונית. כיוון ששני ההורים נהנים מהמכונית ברכתה "הטוב והמטיב". והנכון שהאבא יברך והאם תענה אחריו אמן או להפך. ואם אחד ברך בלא שהשני שמע את ברכתו, השני יברך שוב לעצמו. הילדים כיוון שאינם שותפים ממש במכונית אינם מברכים, אבל טוב שיענו אמן.