• איך ומה להחליט?

השקפה דתית לאומית תורנית וחרדית משולבת

הרב ש. יוסף וייצן

ט"ז תמוז תשע"ד
שאלה
שלום לכבוד הרב. אני בן 18, יש לי לבטים מסויימים בנושא ההשקפה. אני בא מבית דתי-לאומי ... ובמשך הזמן התעוררו אצלי שאלות בנוגע לאיזה השקפה הולכת הכי בדרך התורה.. אני אישית מחזיק מאד מהציבור הדתי-לאומי [ומהתורני אפילו יותר] אבל יש כמה דברים שבציבור החרדי היו נראים לי יותר נכונים ... בעיקר בנושא חינוך הבנות וההקפדה על הצניעות, הלבוש המוקפד [בעיקר במוסדות כמו בית יעקב], מקשיבים יותר לרבנים וכו’.. . אבל בשאר התחומים אני מרגיש מרוצה. למשל (ובלי לזלזל בלומדי התורה החרדים שתורמים מעצם עסקם בתורה הק’) אנחנו מתגייסים לצבא, הבנות עושות לשירות לאומי ., (וחס וחלילה לזלזל בציבור הדתי -לאומי) יש לי קצת לבטים בנושא הזה.. מאיזה זרם שאני יבחר אני ירגיש הכי מרוצה... מצד אחד אני רוצה להיות בציבור הדתי לאומי בשביל הדברים שציינתי בנ"ל. אבל בנושא הבנות אני מרגיש שהחרדים יותר צודקים .... או זה אפשרי שמתי שאני יחפש שידוך זה יהיה אפשרי להיות גם שייך לכאן וגם לכאן (אישה שלמדה בבית יעקב ומצד שני גם תסכים לעקרונות של צבא לבנים וכו’? הבנים ילמדו במוסדות של הזרם הזה, והבנות יתחנכו במוסדות כמו בית יעקב.. בשבילי השילוב הזה באותו בית זה יתרון שלא יסולא בפז.
תשובה
שלום רב: קשה לי לומר לך איזה אישה לבחור. הצניעות וקבלת פסיקה רבנית בצורה מוחלטת בתמימות וללא עוררין מצוי יותר אצל בנות בית יעקב. אולם בע"ז גם בציבורים אחרים גודלות נשים צנועות מתוך טהרה ותמימות וזוכות גם להיות תמימות וגם להיות מעורבות בחיי עם ישראל המתחדשים במדינה. כל טוב