• פיקוח נפש ומחלות סופניות

האזעקה היא פיקוח נפש?

הרה"ג יעקב אריאל

י"ב תמוז תשע"ד
שאלה
בבתים סביבי לא קרה כלום ,גם לא בפעם שעברה. אמנם היו 2-3 טילים שיירטו אותם, אף על גב שאין לך דבר העומד בפני פקוח-נפש ואין הולכין בפיקוח נפש אחר הרוב, זה דווקא ביש לפנינו סכנת נפש, כגון בנפל עליו הגל, אבל היכא שעכשיו אין כאן פיקוח נפש ,אלא שיש לחוש לסכנה הבאה אח"כ, בזה אזלינן אחרי רובא כמו באיסורא. באתי בבקשה ,שהרב יורה לי האם אני טועה?
תשובה
אכן אתה טועה טעות מרה רח"ל, אנו חיים בנסי נסים בעזר ה' יתברך ויתעלה ,ולכן לא היו עד כה פגיעות בנפש. אך אין לסמוך על הנס אומנם איננו תחת גל אבנים אולם תחת גל טרור של רוצחים שיש להם אמל"ח נוראים לאלפים ולרבבות והם ממטירים אותם עלינו. זהו פקוח נפש חמור ביותר! ואין הולכים בו אחר הרוב של נסי נסים, לדבריך אין לסכן טייסים וחיילים כדי למנוע את הטרור הרצחני הזה. לימוד תורה בעת אזעקה