• היחס ל'חילונים' ולרפורמים

שנאה כלפי עוכרי ישראל

הרה"ג דוב ליאור

ג אב תשע"ד
שאלה
כבוד הרב שלום, רציתי לדעת מה עמדת ההלכה כלפי ארגונים כמו ״שוברים שתיקה״ וארגון ״בצלם״, שפועלים נגד ארץ ישראל ואזרחיה היהודים, כשהם מדברים בכלי תקשורת בינלאומיים כנגד ישראל, בטענה שאנחנו עם כובש לא מוסרי, ובכך מעוררים עלינו את אומות העולם ונותנים לגיטימציה לארגוני טרור לפעול כנגדנו. מצד אחד מדובר ביהודים וצריך לאהוב כל יהודי, אבל מצד שני הם מטילים ספק בישראל והבעל שם טוב מלמד אותנו שעמלק = ספק. מה אני אמור להרגיש כלפיהם ? כיצד עלי לפעול מולם ? תודה רבה.
תשובה
הם נקרא פושעי ישראל שעוזרים לגויים כנגד בני עמם. כל ברכת למינים ולמלשינים זה כנגד אנשים כאלה. אז זה היה נגד משומדים, וכיום הם אלו. צריכים לכוון עליהם בתפילה שהקב"ה יסלק אותם מאיתנו ושלא תהיה להם תקווה, כמו המשומדים. הם עוזרים לעולם כנגד עם ישראל, שה' יסלק אותם מאיתנו.