• צורת התפילה

דיבורים בבית הכנסת

הרב דוד חי הכהן

י"ג אב תשע"ד
שאלה
שלום כבוד הרב: אני ברוך ה’ מתחזק מאוד בשנה האחרונה ,בבתי כנסת שאני מתפלל קורה דבר מגונה כל הזמן יש דיבורים בבית הכנסת אפילו בזמן קדיש מתפללים מדברים בינהם ואפילו לא עונים אמן.{שמתי לב שאצל החרדים לא כך} האם מותר לי להעיר ולבקש שלא ידברו בבית הכנסת?
תשובה
מותר להעיר בתנאי שלא לפגוע בכבוד האנשים ולדבר בנחת ולא בתקיפות. ואם לא יהיה שיפור כדאי לחפש מקום תפילה טוב יותר, או לארגן מנין באותו מקום בשעה אחרת של אנשים שיזהרו בכבוד התפילה.