• נטילת ידים בהם ואחריהם

לברך אשר יצר ללא נטילת ידיים

הרב יוסף אפריון

ה מרחשון תשע"ה
שאלה
אם אדם התפנה במקום כלשהוא שאין בו מים בקרבת מקום, אך לא נגע בערוה, אלא רק במכנסיים... האם צריך ליטול ידיים לפני שיברך אשר יצר?
תשובה
שלום לכתחילה אף אם לא נגע במקומות המטונפים יטול ידיו לפני ברכת אשר יצר. [ומעיקר הדין די לרחוץ ידיו ולא צריך נטילה] וכשאין מים ונגע במקומות המטונפים יכול לברך אשר יצר לאחר שישפשף ידיו בכל דבר שמביא לנקיות כגון ישפשף ידיו באדמה או אפילו בבגדיו. ואם לא נגע במקומות המטונפים יכול לברך אשר יצר אף בלא שפשוף ומ"מ גם במקרה זה טוב לשפשף ידיו.