• שבת ומועדים
  • מוקצה

שימוש בפנס לד בקלנועית בשבת

הרה"ג דוב ליאור

ד מרחשון תשע"ה
שאלה
שלום לכבוד הרב כידוע בקלנועית עם פיקוד שבת של מכון צומת, בעת העברה למצב שבת מתבטלות כל מערכות תאורת הדרך. האם ניתן יהיה לפני שבת לחבר פנס לד שכבר דולק לקדמת הרכב על מנת להאיר את הדרך וכן פנס נוסף קטן לגב הקלנועית על מנת להבליט את הרכב לבאים מאחור ? כידוע פנסי לד נטענים מאירים שעות רבות כך שבערבי שבתות וחגים תהיה לקלנועית תאורה. ישנם לא מעט אנשים החוששים לצאת בערבי שבתות וחגים כי אינם נראים בכביש . בברכת כתיבה וחתימה טובה ורפואה שלמה לכל החולים
תשובה
אין שום מבעיר בפנס לד, זה כמו הצהר שנח שם בתיבה, אבן שמאירה להם בלילה, וזה מותר.