• תורה, מחשבה ומוסר
  • יסודות האמונה

גם למוסלמים ולנוצרים יש קבלת מצוות ומסורת

הרב יעקב כהן

כ"ה תשרי תשע"ה
שאלה
שלום ראיתי שהרב כותב הרבה על זה שעם ישראל לא היה מקבל על עצמו כ"כ הרבה מצוות אם הוא לא היה בטוח בזה שהתורה היא תורת ה’. האם המוסלמים לדוגמה לא קיבלו על עצמם חוקים וכו?? שאלה נוספת, מה עונים על השאלה שכתוב בברית החדשה שאותו האיש עלה בסערה השמימה לעיני קהל גדול? תודה רבה
תשובה
שלום וברכה, באיסלם אין חוקים, במובן של מצוות שטעמן אינו ידוע, אלא מצוות המתיישבות על נפש האדם ושהוא אף חש שהן מרוות משהו מצמאונו הרוחני: צדקה, תפילה, צום המכפר על חטאים ועלייה לרגל. אגב, המוסלמים הראשונים לא בדיוק קיבלו על עצמם את האיסלם, אלא הוא ניכפה עליהם בכוח החרב. ביחס לאותו האיש, למיטב ידיעתי הטענה אינה שהוא עלה בסערה השמים, שהרי כידוע הוא נצלב ונהרג, אלא הטענה היא אודות ניסים שהוא עשה לעיני אנשים, כמו הליכה על הכינרת. אבל אין בעיה להמציא זאת, שהרי הטענה אינה אומרת שהאנשים שאמורים לקבל את הסיפורים הללו ראו זאת בעצמם. להבדיל אלף אלפי הבדלות, בתורה כתוב שעם ישראל עצמו נכח במעמד הר סיני וחווה במשך 40 שנה חוויות ניסיות, ואם הדבר לא היה אז לא יתכן שהעם היה מקבל זאת, כשם שלא יתכן שיבוא אדם ויטען היום שלפני 1000 שנה עם ישראל כולו עבר חוויה עוצמתית שאף אחד לא שמע עליה עד היום. נ.ב: כתבת 'הרב כותב הרבה...' - לאיזה רב כוונתך?