• גזל ונזיקין

איך מתקנים גזל של רבים? - המשך

כולל דיינות בית אל

כ"ב כסלו תשע"ה
שאלה
בהמשך לשאלה שהשואל שאל על גזל ברבים. אני מבקש לשאול אותה שאלה לגבי. לפני כחמש עשרה שנה הייתי במצב כספי מאוד קשה. יו"ר עמותה מסויימת הפקיד בידי 21 צ’קים ע"ס 1000 שקל כל אחד. בכדי להפקיד בחשבון העמותה. אני הפקדתי בחשבון הפרטי שלי. הענין הזה מציק לי מאוד וכל פעם אני אומר לעצמי מהחודש הבא אחזיר 1000 שקל. לא יצא לי. היום לאחר 15 שנה שמעתי שהיו"ר העמותה ירד מהארץ ללוס אנג’לס לצמיתות. ולכן אני לא יודע אם העמותה בכלל קיימת. ואם כן אני לא יודע איך לברר מספר חשבון הבנק. אני חושש שאם אני אתעניין ישירות יתחילו לחשוד וגם להפקיד 1000 שקל לחודש שגם זה יעלה חשד בקיצור אני לא יודע מה לעשות. אני כן יודע שאני חייב להחזיר את הכסף מיד. האם תרומה למוסד קודש אחר זה יכול לפתור את הבעיה?
תשובה
שלום וברכה: 1. עליך לברר אם העמותה קיימת, אם כן עליך להשיב לאותה עמותה את הכסף השייך לה. אין לך ממה לחשוש ,שהרי הנך משיב את מה שמגיע להם (אתה יכול לומר להם שזו תרומה). 2. אם העמותה נסגרה ואינה קיימת עוד, עליך להשיב את הכסף לעמותה שעוסקת בצרכים הדומים לעמותה שנלקח ממנה הכסף.כך שאותו הקהל יעד שהיה נהנה מהעמותה הראשונה יהנה מכסף זה. בשורות טובות והצלחה רבה. הרב אוריאל מועטי.