• שאלות כלליות

קופת צדקה - דף יומי

כולל דיינות פסגות

י"ח כסלו תשע"ה
שאלה
האם ניתן לשים קופת צדקה בבית הכנסת ולכתוב עליה שיעור דף יומי, כשבעצם הכסף משמש לחטיפים וכיבוד לדף יומי?
תשובה
שלום וברכה נראה פשוט שכאשר כותבים על הקופה 'שיעור פלוני', אנשים מבינים שהכוונה להוצאות הקשורות לשיעור, ולא דווקא לתשלום למגיד שיעור או לקניית ספרים לשיעור, וממילא על דעת זה הם תורמים. ואין זה נקרא שינוי מהייעוד המקורי, שהרי אף זה חלק מהוצאות השיעור. כמו כן, נראה פשוט שאת הכיבוד לשיעור התורה ניתן לקנות מכספי צדקה המיועדים לכך, כיון שהכיבוד תורם לאוירה הנעימה של השיעור, דבר שמוסיף בלימוד התורה ומרחיב את דעתם של הלומדים, ונמצא שאף זה בכלל המצוה. בברכה הרב אברהם אחיטוב