• דברים שאינם אוכל

כשרות חוט דנטלי

מכון התורה והארץ

ה טבת תשע"ה
שאלה
שלום הרב. לא הצלחתי להבין האם תשובתו של הרב אמורה דווקא כלפי מוצרים השייכים לחברת ORALB או שמתייחסת לכל סוגי החוטים הדנטליים. גם אני קניתי חוטים דנטלים בטעם מנטה של חברת PLACKERS. מכיון שלא הופיעה חותמת כשרות על עטיפת המוצר, ניסיתי לברר עם הרבנות הראשית כשרותו. הרבנות לא הכירה את המוצר המדובר. ודאי שלהבא אחפש מוצרים כשרים, אך האם מכיון שכבר קניתי את המוצר הנ’’ל, ניתן להשתמש בו?
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' מבירור שעשיתי אז היה לגבי החברה המצוינת, אבל אני זוכר שאמרו לי שגם בשאר החברות אין איסור ממש, אבל יש לעיין על הרכיבים שאין שם רכיבים אסורים. שבוע טוב. הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ