• ספר תורה

סטיקר לסימון מיקום התחלה בספר תורה

הרבנות הראשית לישראל

ח טבת תשע"ה
שאלה
שלום וברכה, במהלך השבוע בקריאת התורה לוקח לעיתים זמן מה עד שמוצא הבעל קורא את תחילת הפרשה. לעיתים גוללים בטעות קדימה ואחורה עד למציאתה (וביחוד כמו בפרשת ויחי). רציתי לשאול האם מותר לשים סטיקר על מיקום תחילת הפרשה ולהסירו מיד עם פתיחת הספר והקריאה ולהחזירו למקומו לפני הגלילה. כדי למנוע טרחא דציבורא בהמתנה למציאת המקום. ישר כח ותזכו למצוות
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה אין בעיה לשים את המדבקה ביום חול לא על הכתב, ולהורידה לפני השבת. לגבי שבת היות והמדבקה הודבקה ביום חמישי עד שבת ונשארת משבת עד יום שני זה דומה להדבקה לקיום למרות שהמהות של המדבקה הזאת הוא לא לקיום - אין להשתמש בזה בשבת. בברכה הרב חגי בר גיורא