• תורה, מחשבה ומוסר
  • לימוד גמרא

לימוד גמרא בישיבה

הרב יצחק גרינבלט

כ"ט טבת תשע"ה
שאלה
שלום רב אני בכיתה ט’ ובעזרת ה’ אני אעבור בשנה הבאה לישיבה תורנית. אני יודע שהגמרא היא חלק בלתי נפרד מהחים שם ורציתי לדעת איך ללמוד גמרא? תודה רבה
תשובה
ב"ה שלום לך חביבי. קראתי את מכתבך ומאוד נהניתי. במכתבך הקצר אתה משדר המון רצון להיות טוב, להצליח, וזהו בסיס מאוד חשוב להצלחה. אין ספק שבישיבות יש דגש מרכזי יותר בלימוד הגמרא, שכן הגמרא היא האוצר הגדול של עם ישראל, בו נמצאת החכמה העמוקה של ההלכה, של התורה כולה, בעמקות וברחבות. על ידי לימוד הגמרא תוכל בעזרת ה' לגדול להיות תלמיד חכם גדול בעם ישראל. אלא שדבר זה דורש השקעה. בדרך כלל אנשים לא יודעים בהתחלה איך ללמוד גמרא. כדי להצליח בלימוד הגמרא צריך להשקיע, צריך סבלנות וצריך אמונה. כיום רוב אלו שמגיעים לישיבות תיכוניות עוד לא יודעים איך ללמוד גמרא, וממש צריך להדריך אותם, לכוון אותם ולעזור להם ואז הם מצליחים. לכן במסגרת הישיבות התיכוניות יש המון דרכים והמון כלים לעזור לאדם להגיע לרמה כזו שהוא מבין את הגמרא בעצמו. בהתחלה יש המון הסברה, יש המון כלים, ולאט לאט כשאדם מתקדם הוא מסוגל לוותר על העזרה ולהתקדם בעצמו. אתה בתחילת הדרך ,ואין ספק שהישיבה שאליה אתה הולך יודעת זאת, ולכן אם הם קיבלו אותך זה אומר שהם יודעים שהם יהיו צריכים לעזור לך ואני מאמין שהם יעשו זאת בדרך הטובה ביותר. יחד עם זאת, חשוב מאוד שאתה תביא איתך כלים חשובים כדי להצליח: א. סבלנות - כמו כל דבר גדול, כדי לרכוש אותו צריך סבלנות. ב. השקעה - עבודה שלך תוביל להצלחה. אם לא תשקיע תתקשה להצליח. ג. תפילה - להתפלל לה' שיעזור לך. אל דאגה, יהיה בסדר בעזרת ה'. בברכת הצלחה רבה הרב יצחק גרינבלט.