• שבת ומועדים
  • חול המועד

לימוד תורה בכתיבה בחוה"מ

הרב יצחק בן יוסף

י"ח ניסן תשע"ה
שאלה
בס"ד שלום לרב.. רציתי לברר כיצד אוכל ללמוד תורה בחוה"מ משום שאני נוהג תמיד ללמוד בכתב קרי - אני נוהג למתוח קווים מתחת לשורות ולהעיר הערות על מה שלמדתי [כמעט ולא קושיות או ק"ו חידושים כי אם תמצות, כותרת,הרחבות וכו..] וכן אני מאד אוהב להקליד שיעורים שאני שומע.. ולכן אני שואל האם מותר לי ללמוד כך בחוה"מ או חלק מן הדרכים מותרות? [האם משנה הדבר אם השיעור או הלימוד הן דבר שניתן לשלים או לא? למשל משהו שיהיה תמיד באינטרנט לעמת שיעור שלא יעלה לאינטרנט וכו..?.] [האם לימוד יומי שנעשה בכתיבה נחשב "דבר האבד" כי כך קשה לי להתמיד בו...] תודה גדולה לרב על תשומת הלב והסבלנות..
תשובה
1. מצוות לימוד תורה היא מצווה תמידית ולכן מותר לכתוב על מנת שלא ישכח את לימודו שהוא בגדר דבר האבד. 2. עדיף להקליד במחשב. ה' יצליח דרכך.