• פירות וירקות

אכילת ירקות חסלט שלא נשטפו כראוי

מכון התורה והארץ

ב אייר תשע"ה
שאלה
לכבוד המכון שלום 1. על פי רוב, נהוג במשפחתי לקנות ירקות עלים של חסלט עם זאת, בשל רצונן של אימי ואחותי לשמור על בריאותן וטעם העלים , נמנעות הן מהשריית העלים בסבון ומסתפקות בשטיפתן תחת זרם המים. ניסיתי מעט לדבר איתן על הצורך אולם ללא הצלחה. רציתי לדעת מה דין עלי החברה במציאות בה לא הושרו בסבון, האם מותר לי לאכול או שעלי להימנע. יצוין כי בדר’’כ השימוש בעלים הוא לסלטים חיים והם אינם עוברים בישול. 2. למיטב ידיעתי והערכתי, אחותי אינה יודעת את הוראות בדיקת התותים. לא נעים לי לומר לה ובנוסף ייתכן מאוד שהיא לא תקפיד על הוראות הניקוי הנדרשות. רציתי לדעת מה דין גלידת התותים שהיא מכינה. הגלידה נעשית ע’’י טחינת התותים וערבוב המחית עם מרכיבים נוספים של גלידה. בסיום, נראות נקודות אדומות קטנות - שאריות מהפרי אך בסה’’כ קשה למצוא בגלידה שאריות ניכרות של הפרי. תודה רבה
תשובה
בס"ד שלום וברכת ד' 1. אם בני המשפחה חוששים לשאריות סבון, אפשר להשרות את העלים במים רגילים (כפי הכתוב) ולאחר מכן גם לשטוף תחת זרם מים. ואז אפשר לאכול ללא בדיקה נוספת. 2. לגבי הגלידה אם הטחינה היא דקה דקה (כך נראה מהמכתב) כגודל הקמח אפשר לאכול אולם אם הגודל גדול יותר נראה שיש להמנע. אפשר לאכול את הגלידה ללא החלקים הגדולים של תות. בברכת התורה והארץ הרב יהודה הלוי עמיחי מכון התורה והארץ