• כשרות רגילה לעומת מהדרין

מוצרי חלב לא מהדרין בשעת הדחק

הרה"ג יעקב אריאל

ג אייר תשע"ה
שאלה
שלום וברכה משפחה ברוכת ילדים ונזקקת קיבלה סל מוצרים ובתוכו מוצרי חלב שאינם בהשגחת מהדרין. המשפחה מקפידה באופן קבוע על אכילת מהדרין. מה יהיה דין השימוש במוצרים אלו לגביהם? [ידוע לי במפורש שבתנובה למשל במוצרים בכשרות רגילה מכניסים א. חלב נכרי ועוד בעיות למרות שלא תמיד מציינים זאת] אשמח לתשובה ואם אפשר עם מקורות בסיסיים או בעל השמועה
תשובה
הגר"מ פיינשטין התיר חלב נוכרי בימינו בגלל הפיקוח על המחלבות המהדרין מעדיפים גם היום חלב ישראל אך גם לא אומרים שחלב נוכרי אסור מעיקר הדין חלב נוכרי אינו איסור ולכן מותר לילדים להשתמש בחלב נוכרי בעיקר במשפחה ברוכת ילדים, הילדים זקוקים למזון בסיסי זול אינני יודע מנין ידוע לך "במפורש" שבתנובה מכניסים חלב נוכרי האם גם בחלב ניגר עושים זאת? עצתי לך לברר אצל רבה של תנובה הרב ויטמן באלו מוצרים משתמשים בחלב נוכרי