• מיני מאפה

טורטיה שטוגנה

הרב דוד חי הכהן

כ"ט סיון תשע"ה
שאלה
מה ברכת טורטיה כנ"ל (נמכרת מוכנה לאכילה,ואינה נכססת-היינו המוציא), שלקחנו אותה וטיגנו אותה עם מילוי? האם ברכתה נשארת המוציא? (לאחר הטיגון חלקה נכססת וחלקה לא) תודה !
תשובה
אם אחרי הטיגון נשארה צורתה הקודמת וגם המילוי הוא כזה שראוי לסעודה עם לחם כמו בשר, או גבינות זיתים וכדומה נשארת הברכה ברכת המוציא. אך אם הצורה השתנתה כגון שנעטף בביצה והמילוי הוא לטעם טוב אז אם הלחמניות קטנות מברך מזונות ואם הן גדולות המוציא.