• שאלות כלליות

סעודת מצווה או תרומה?

הרב דוד חי הכהן

כ"ה תמוז תשע"ה
שאלה
לפני כתשעה חודשים נולד לנו בשעה טובה בן. לפני הלידה קיבלתי על עצמי לערוך סעודת מצווה בבית הכנסת. אולם, מניסיון קודם שהיה לי רוב האוכל שתרמתי בסעודת הודיה אחרת נשאר. האם כדאי לי לתרום את הכסף לצדקה (ישיבה או ארגון חסד כגון "יד שרה" או "עזר מציון"), או שאולי לערוך סעודה קטנה (שתייה, עם כיבוד קל של מיני מזונות ופירות) בזמן שיעור קבוע שאני מעביר לפני תפילת מנחה בשבת ובזה לצאת לידי חובה. כל טוב
תשובה
עדיף לקיים את מה שקיבלת על עצמך לערוך סעודה. וכדאי שתיצור קשר עם מי שממונה על עזרה לעניים שיקחו את כל מה שישאר לצורך עניים.