• שבת ומועדים
  • שנים מקרא ואחד תרגום

נסיעה בהתנחלויות

הרה"ג דוב ליאור

כ"ב אלול תשע"ה
שאלה
שלום לכבוד הרב אני רוצה ללכת לבקר חבר באחת ההתנחלויות וגם יש שם אוטובוס מירושלים ליישוב אבל אני מאוד מפחד לנסוע לשם עקב התקריות האחרונות שקרו. איך אוכל להתחזק? מה עלי לעשות? והאם זו עבירה? תודה רבה
תשובה
ודאי שזו עבירה, הרמב''ם פוסק שבזמן מלחמה לא לתת לרגש הפחד להיכנס לאדם. אמנם אדם צריך לנקוט אמצעי זהירות, עצם הנסיעה באוטובוס היא אמצעי זהירות, בדרך כלל האוטובוסים ממוגנים. אם אדם נוקט את האמצעי בטיחות ובכל זאת מפחד, הוא עובר על לאו של לא תירא. מי שהוא ירא שמים אמיתי, חובות הלבבות כותב "בושתי אלוהי מיראתי זולתו", אם יש לך יראת שמים והקב"ה אמר לא לפחד, אז אל תפחד. כדאי לך ללמוד שער הביטחון בספר חובות הלבבות.