• שאלות כלליות

חיובי האשה לבעל

בית הוראה טהרת המשפחה

כ"ח אב תשע"ה
שאלה
הלכה למעשה אשה שאומרת איני נזונת ואיני עושה האם חייבת לבשל לבעל, השאלה מאוד דחופה, הבאתם באתר שיש דיעות שחייבת, אבל לא כתבתם הלכה למעשה, כי ברמ"ה סימן פ סעיף טו הביא מחלוקת בזה, ומשמע בבית שמואל שם ס"ק כא שבמקום פלוגתא היא פטורה.אשמח לתשובה
תשובה
אכן כדבריך הב"ש פוסק שמספק פטורה. הואיל אותה שואל הלכה למעשה, כמובן למעשה יש להשתית את הבית על כבוד הדדי ואהבה ולא להגיע לשאלות אלו. ודאי בן תורה צריך להדר בכבוד אשתו ובחיבתה וממילא גם היא תכבד אותו, ואת השאלות הללו נוכל להשאיר ללימוד בלבד, בחינת דרוש וקבל שכר. וכך לא נטריח את רבוש"ע להזיל דימעה, אלא נמלא את עולמו השכינה השורה בבית של שלום. בברכת אהבה, אחווה, שלום ורעות. הרב יאיר וסרטיל