• דברים שאינם אוכל

אבקת גייר של דימטייז

הרבנות הראשית לישראל

ג אלול תשע"ה
שאלה
ברצוני לבדוק אם אני יכול לשתות את אבקת הגיינר dymatize super elite mass שמיוצרת בחול, יש חברה בארץ שמוכרת גיינר עם כשרות אבל הם חדשים בתחום ולא טובים כמו דימטייז אלה הרכיבים: מלטודקסטרין, תערובת חלבונים (מי גבינה איזולט, מי גבינה מרוכזים, חלבון קזאין, חלבון ביצה), פרוקטוז, חומרי טעם טבעיים ומלאכותיים, תערובת ויטמין ומינרלים (פוטסיום כלוריד, ויטמין A, ויטמין D, קלציום פוספט, סודיום אסקורבט, ויטמין E, ניאצינמיד, חומצה פטנטונית, תחמוצת אבץ, ויטמין B6, תיאמין הודרוכלוריד (B1), חומצה פולית, ביוטין, ריבופלאבין, אשלגן יודי, ויטמין B12, סודיום סלנטיט).
תשובה
ב"ה שלו-ם וברכה גם כאשר אין בעיה במרכיבים צריך אישור כשרות למפעל כי אולי מייצר גם דברים לא כשרים. לגבי המוצר הנוכחי לא קבלת אישורי כשרות לחומרי הגלם שיתכן שחלקם לא כשרים וכל מוצרי החלב הם מחלב וגבינה של גוי שחכמנו מהגמרא עד השולחן ערוך אסרום בשתייה ואכילה. למרות שיש מיעוט פוסקים שהקלו בחלב כאשר קיים איסור ממשלתי לערב חלב אחר בחלב פרה, דבר זה לא מספיק כדי להתיר את המוצר בגלל הבעיות האחרות. בברכה הרב חגי בר גיורא