• גזל ונזיקין

תשלום על קטן בבית מלון

הרב יהודה אודסר

ט אלול תשע"ה
שאלה
שלום וברכה! השבת אנו נמצאים בעז"ה בשבת משפחתית בבית מלון. לפי הגדרות המלון ילד מתחת לשנתיים אינו צריך לשלם. כשעשינו את ההזמנה,לפני כחודש, ציינו שיש לנו 2 ילדים ואת השלישית לא הזכרנו שכן לא היתה בת שנתיים ולא חשבנו על כך. בשבוע שעבר היה לה יום הולדת שנתיים וחשבנו שייתכן שיש לשלם עליה. האם מעיקר הדין צריך לשלם גם עליה? תודה ובברכה!
תשובה
"בדבר שבממון תנאו קיים" כלל תלמודי זה הינו יסוד בדיני ממונות. ומכיוון שהם קבעו את המחיר לכל גיל הם גם יקבעו כלפי איזה זמן הגיל מתייחס. אשר על כן נראה שהדבר תלוי בדעת בעלי בית המלון